Baka med vete

090717-N-2013O-010 PACIFIC OCEAN (July 17, 2009) Culinary Specialist Seaman Samantha Garza carries fresh bread to a prep station aboard the aircraft carrier USS George Washington (CVN 73). George Washington is participating in Talisman Saber 09, a biennial joint military exercise between the U.S. and Australia focusing on operational and tactical interoperability. (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 3rd Class Charles Oki/Released)

För alla de som bakar i hem och hus, eller för alla de bagare som dagligen går upp i ottan för att tillfredsställa sina kunder, är det nog vete som är det vanligaste mjölet. Utav denna fantastiska produkt kan det framställas de mest storslagna bakverken fram till det matbröd som du ser fram emot vid varje frukost. I Sverige är vi en av de länder som äter mest matbröd i form av frukost och andra mellanmål, och ofta är vi ett folk som älskar att baka. Har du dessutom barn i hemmet vet du säkert vilka som vill vara med på ett hörn när det är bakdags. Vill de inte vara med i själva baket vill de säkerligen vara där och slicka formen efteråt.

När det gäller matbröd kanske detta inte är något som är det roligaste för barnen, men det finns något visst med att ta bort mitten för att skapa den hålkaka som ska fylla magen efter ett par timmar. När det handlar om att baka med vete och samtidigt ha roligt med dina barn är det nog mer kaffebrödet som vi tänker på. Här är det inte kaffebröd för dem, utan då går det lika bra med saft till dessa så fantastiska godsaker.

Det allra roligaste baket med vete kan vara de härliga pepparkakorna till julen, och detta är också något som dina barn kommer att se som det roligaste baket i världen. Här kommer det alltid att finnas många figurer och mycket tid till fantasin. Vill du göra det extra roligt skapar du ett pepparkakshus. Det finns också en hel del andra trevliga kakor till jul som innehåller vete, och då är det bara att passa på och baka dessa på samma gång. Det ska vara roligt att baka, och det blir det med vete. Här finns det hur mycket som helst att välja på för baket.