Är du glutenallergiker kan du inte äta vete

20140930-max-bernstein-bread-baking-vicky-wasik-30När du är allergisk betyder det att du inte har det motstånd som behövs för just den saken eller produkten i din kropp. Här kan du vara allergisk mot olika djur. Då är det ofta pälsdjur, och i synnerhet katter som gäller. Du kan också vara allergisk mot vete. I detta fall brukar det vara glutenallergi som ligger till grund för detta. När du har glutenallergi betyder det inte bara vete, utan även alla andra av våra mest förekommande sädesslag, d.v.s. korn, havre och råg. Detta kan ställa till mycket problem för de som har detta innan de slutligen kommer fram till vad som är problemet.

Det finns dock klara tecken på om du lider av glutenallergi eller ej, men det kan vara svårt att tänka på när du äter i kombination med många andra produkter. En person med glutenallergi som har fått i sig fel kost får oftast en reaktion som leder till kräkningar och ett stillaliggande tillstånd med oklar blick. Är det inte värre än så kommer det med största säkerhet att gå över. Är problemen kraftigare måste du snabbt uppsöka läkare för akut hjälp. En del har även en mycket mild reaktion, vilket leder till att de många gånger bara får lättare besvär som eventuell trötthet eller diarré.

Hur som helst finns det idag många olika produkter och mycket hjälp för de med glutenallergi, för att de ska kunna leva ett så normalt liv som möjligt. Här har det skapats en produktlinje som ger dem möjligheter att nästan äta som alla andra människor utan detta problem. Därför är det faktiskt ganska så lätt att laga en måltid som alla kan äta på festen, även om någon av dem skulle ha glutenintolerans. Du måste förstås vara noga med att hålla dig borta från vete och andra sädesslag,som är boven i dramat.